diumenge, 1 de novembre del 2015

Fem panellets!!

Any rere any, els alumnes de 1r i 2n fem panellets a l’escola per a menjar-nos-els amb la família.

Que necessitarem per fer els nostres panellets?

Per fer la massa:
750 grams d'ametlla picada
600 grams de sucre
300 grams de patata bullida

Per farcir i "engalanar" els panellets:
ametlles
cireres confitades
coco ratllat
cacau

Ens agrada moltíssim “embrutar-nos les mans” !! Podem tocar, olorar, tastar... experimentar amb tots els ingredients.

Com fem la massa?

Es bullen les patates fins que quedin una mica toves, seguidament les pelem, xafem una mica i les deixem refredar.
Barregem l'ametlla picada molt fina i el sucre i ho anem amassant una estoneta fins que ens quedi una pasta lligada.
Però abans de començar a amassar, és important que tots els nens ens rentem les mans i ens posem el davantal per tal de no tacar-nos la roba.

 Com fem les diferents classes de panellets?
Agafem una mica de massa i... És l’hora de fer boletes: això és millor que fer plastilina!
Per fer els de coco agafem una mica de massa, hi afegim el coco ratllat , ho amassem una mica, li donem forma de con i li tirem una mica de coco ratllat per sobre ("com una muntanya nevada")
Per fer els de cacau, afegim una mica a la massa, ho amassem una mica i en fem xurros. Què negres ens han quedat les mans!

Quan ja els teniem fets, els hem posat damunt d'una safata i els hem portat a la cuina de l'escola per a que els fiquessin al forn durant uns 7 minuts (controlant per a que no se'ns rosteixin massa!).

Mireu que macos ens han quedat!



Una abraçada